İçeriğe geç

İletişim

Fransa Erasmus Vizesi

Fransa Erasmus Vizesi sayfamıza hoş geldiniz.

Erasmus Nedir?

Erasmus, üniversite ve yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelten bir A.B. programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birlikte ortak projeler üretip hayata geçirmelerine imkan veren Erasmus programı, üniversitelerin kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır. Erasmus programının amacı Avrupa’da üniversite ve yüksek öğretimin kalitesini yükselterek, farklı ülkelerdeki üniversitelerin bilimsel ve kültürel çalışmalarda iş birliğinde bulunmalarını sağlamaktır. Yabancı dil kursları, diploma programları, öğrenci değişim programları Erasmus’un kapsamı içinde değildir.

Erasmus Ülkeleri Hangileridir?

Erasmus programı ile gidilebilecek ülkeler: Almanya, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn.  27 Avrupa Birliği üyesi ülke ve A.B. üyesi olmayan fakat Avrupa Ekonomik Alanı içinde yer alan Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve Avrupa Birliği’ne aday ülkeler arasında yer alan Türkiye Erasmus programı içinde yer almaktadır.

Fransa Erasmus Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversiteler, öğrencileri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programı merkezinin kriterlerine göre belirler. Öğrencinin toplam not ortalaması önemli bir değerlendirme ölçüsüdür. Başvurular öğrencinin Erasmus kapsamında bulunan yüksek öğrenim kurumuna yapılır. Ancak üniversitenin Erasmus üniversite beyannamesine sahip olması gerekir. Öğrencinin okumakta olduğu üniversitenin ve gideceği üniversitenin Erasmus kapsamında olması şarttır. Her üniversite Erasmus başvuru, seçim ve sınav tarihlerini kendi takvimine göre düzenler. Türkiye’deki yüksek öğrenim kurumu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının kriterlerine göre öğrenci seçmesini yapar ve başvuruları kabul eder.

Fransa Erasmus Vizesi Kaç Günde çıkar?

Fransa Erasmus vize başvuruları 90 gün altı Schengen ve 90 gün üzeri ulusal vize başvuru kategorisine göre kabul edilmektedir. Schengen öğrenci vize başvuruları 10-15 iş günü arası sonuçlanabilirken, ulusal vize başvurularında bu süre 1 ay gibi zaman diliminde sonuçlanabilecektir.

Fransa Erasmus Vize Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Fransa Erasmus vize ücreti hangi kategoriden başvuru yapacağınıza göre harç ücretleri ve danışmanlık hizmet ücreti değişecektir. Lütfen Müşteri temsilcilerinden ihtiyacınız olan vize türü ve ücretleri hakkında bilgi alınız.

Fransa Erasmus Vize Başvuru Harcı Ne Kadar ve Nereye Yatırılır?

Vize ücretleri Euro para biriminde yalnızca nakit olarak tahsil edilmektedir. Ödemelerinizi başvuru merkezi ve Konsolosluk üzerinden sağlayabilirsiniz. Tarafımızdan danışmanlık hizmeti alarak başvuru yapan kişiler, ödemelerini evrak teslimi ile danışmanlarımıza iletebilirsiniz.

Fransa Erasmus Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Fransa Erasmus vize başvurularınız için düzenlemeniz gereken başvuru formu bilgisayar ortamında doldurulması talep edilecektir. Fransızca/İngilizce dil seçeneklerinden birini tercih ederek eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Başvuru formu için öncelikle kayıt açmanız gerekecektir. Oluşturmuş olduğunuz formun referans numarası ile de randevunuzu alabileceksiniz. UDK Dil Kursu danışmanlarımız başvuru formu işlemleri için sizlere hizmet verebileceklerdir.

Fransa Seyahatlerde Covid-19 Bilgilendirmeleri

Fransa devleti, ülkesine ziyaret edecek olan diğer ülke vatandaşlarından 2 doz tamamlanmış aşı sertifikalarını ibraz etmelerini istemektedir. Tamamlamış olduğunuz 2.doz aşının üzerinden 14 gün geçme kuralı bulunmaktadır. Ayrıca PCR testi uçuş saatinize 48 saat kala yaptırılmış olmalı ve bunu negatif sonuç ile ibraz etmelisiniz.

Erasmus Uzatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Erasmus süresini uzatmak isteyenler Türkiye’de okudukları kuruma bildirimde bulunmalıdırlar. Okulun onayından sonra ilgili uzatma işlemine dair yeterli hibe mevcutsa uzatma işlemi yapılmakla birlikte Erasmus biriminin yetkisinde Erasmus vizesi hibesiz olarak da uzatılabilir. Erasmus dönemini uzatmak isteyen öğrenciler eğitim aldığı okulu değiştiremezler.

Erasmus Hibesi

Erasmus programında yararlanacak olan öğrencilere yurt dışında öğrenim gördükleri süre zarfında kaldıkları süre boyunca finansal destek verilir. Erasmus hibesi olarak bilinen bu destek kredi statüsünde olmayıp öğrencilerden geri talep edilmez. Öğrenci Erasmus hibesi ile yurt dışında konaklamave benzeri tüm masraflarını karşılayacak yeterlilikte değildir. Bir yıllık akademik sürede (3-12 ay arasında) Erasmus programı kapsamında Erasmus hibesi alırlar. Erasmus kontenjanından yararlanamayan öğrenciler ise bütün masraflarını kendileri karşılamaları koşuluyla hibesiz Erasmus programına başvuru yapabilirler. Erasmus programı kapsamında öğrenciye konaklama yeri okulun sorumluluğunda değildir. Bununla birlikte öğrenci AB ofislerinden konuyla ilgili danışmanlık alabilir.

Fransa Erasmus Programı Vizesinin Süresi Ne Kadar?

Fransa Erasmus programında kapsamında öğrenciler 3 ila 12 aya arası öğrenci değişim programından faydalanabilirler. Bu süre daha sonradan Fransa ve Türkiye’deki resmi kurumlara başvurularak uzatılabilir. Lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler Fransa Erasmus programından faydalanabilirler.

Fransa Erasmus Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalı?

Erasmus öğrencisi olmaya hak kazandıktan sonra Türkiye’deki Fransa Konsolosluğun başvuru yapmanız gerekiyor. Fransa Erasmus vizesinin veriliş süresi 7 ila 10 gün içindedir. Ancak Erasmus programına başvuruları 5 ay önceden yapılması ve kabul edilmesi halinde bu süre geçerli olmaktadır.

Fransa Erasmus Programı İçin Sponsor

Erasmus programı kapsamında hibe alan öğrencilerin sponsorlu gitmesine ve sponsor evrakları sunmasına gerek yoktur. Erasmus dışında bir eğitim programıyla Fransa’ya eğitim almaya gidiyorsanız, sponsor evraklarını sunmanız gerekecektir. Sponsorunuzun birinci dereceden yakınınız olması ve Fransa’da kaldığınız süre zarfında eğitim ve konaklama masraflarınızı karşılayacak finansal yeterlilikte olması gerekir. Erasmus kapsamında hibe alındıysa, hibenin alındığına dair yazının üniversiteniz tarafından Fransa Konsolosluğuna bildirilmesi gerekemektedir.

Fransa Erasmus Vizesi için Gerekli Belgeler

  1. Uzun süreli vize talep formu (İmzalamanız yeterli olacaktır)
  2. Pasaport (Son 10 yıl içerisinde alınmış olmalı ve fotokopisiyle birlikte ibraz verilmelidir)
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, güncel, beyaz fon üzeri)
  4. Diploma (Kişinin mezun olması halinde)
  5. Öğrenci belgesi veya transkript (Kaşeli, imzalı ve güncel)
  6. Muvafakatname (18 yaşından küçük olanlar için, ebeveyn imzalı)
  7. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  8. Eğitim programı sertifikası
  9. Eğitim programının masraflarının karşılanabileceğine dair teminatlar
  10. Konaklama masrafları ve eğitim bursunu belgeleyen teminatlar
  11. Seyahat sağlık sigortası; 30 bin Euro teminatlı, uluslararası geçerliliğe sahip (Kurumumuzdan temin edebilirsiniz)
  12. Otel ve uçak bileti rezervasyonu (Kurumumuzdan temin edebilirsiniz)

Erasmus Programı Dışında Fransa’ya Eğitim Amaçlı Gidenlerden İstenen Belgeler

1- Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2- Öğrenci belgesi (Güncel, imza ve kaşesi olan)
3- 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
4- Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
5- Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçük olması halinde, anne, baba imzalı, orjinal belge)
6- Öğrencinin başvurusunu gerçekleştirdiği okuldan aldığı kayıt kabul belgesi.

Öğrenciler için Sponsor Olacak Velilerin Hazırlaması Gereken Evraklar

A – İşveren ise;

  1. Sponsor yazısı (Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı)
  2. SGK hizmet dökümü 
  3. Güncel şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  4. Banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 15.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı

B- Çalışan ise,

  1. İşveren yazısı (İşveren tarafından, şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, kişinin bu iş yerinde çalıştığını belirten kaşe ve imzalı 2- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
  2. Güncel tarihli şirket evraklarınız (Orjinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri)
  3. SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü (kaşeli ve imzalı)
  4. Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli)
  5. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 15.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)

C – Devlet Memuru ise;

  1. Çalışma ve resmi izin belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
  2. Görev kimlik kartı fotokopisi (Ön ve arka yüz)
  3. Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli)
  4. Banka hesap özeti (En az 15.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
  5. Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)

D – Emekli ise

  1. Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
  2. Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli)
  3. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 15.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
  4. Emeklilik kartı fotokopisi 

Fransa Erasmus vize başvuruları bölge ayrımı hakkında

İstanbul bölge ayrımına dahil olan İller

İstanbul, Aydın İzmir, Bursa, Bilecik,  Balıkesir, Çanakkale, Denizli, , Edirne, Kırklareli, Kocaeli Muğla, Manisa, Kütahya Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova

Ankara bölge ayrımına dahil olan İller

Ankara, Amasya, Bayburt, Artvin, Aksaray, Antalya, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Burdur Bolu, Bitlis, Çankırı, Çorum, Çankırı, Düzce, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum Erzincan, Eskişehir, Gümüşhane, Gaziantep, Isparta, İçel, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kars, Kayseri, Kırşehir Kastamonu, , Kırşehir, Konya, Malatya, Muş, Mardin, Niğde, Elazığ, Eskişehir, Erzurum, Sivas, Samsun, Ordu, Siirt, Sinop Rize, Tunceli, Tokat, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman, Zonguldak, Batman, Kocaeli,

Gaziantep Fransa Erasmus vize nereden başvurulur?

Fransa Erasmus vize başvuruların da bölge ayrımı bulunmaktadır. Başvurunuz Ankara temsilciliğinden gerçekleştirilebilir.

Bursa Fransa Erasmus vize nereden başvurulur?

Bursa ikametli başvuru sahipleri, Fransa Erasmus vize başvuru işlemlerini İstanbul temsilciliklerinden gerçekleştirebilirler.

Edirne Fransa Erasmus vize nereden başvurulur?

Yerleşim adresi Edirne’de bulunan başvuru sahipleri Fransa Erasmus vize başvurularını İstanbul’dan gerçekleştirebileceklerdir

Türkiye’deki Erasmus Üniversiteleri

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
AKDENIZ ÜNİVERSİTESİ
ANADOLU BIL MESLEK YÜKSEKOKULU
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ATILIM ÜNİVERSİTESİ
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ    
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
ÇAG ÜNİVERSİTESİ
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ       
DENIZ HARP OKULU
DİCLE ÜNİVERSİTESİ
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
EGE ÜNİVERSİTESİ
ERÇIYES ÜNİVERSİTESİ
FATİH ÜNİVERSİTESİ
FIRAT ÜNİVERSİTESİ
FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ   
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ   
GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HAVA HARP OKULU
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL TICARET ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ   
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ     
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
KAHRAMANMARAŞ SÜTCÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
KARA HARP OKULU
KARADENIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
KOÇ ÜNİVERSİTESİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
MARMARA ÜNİVERSİTESİ
MERSIN DENİZ VE TİCARET MESLEK YÜKSEKOKULU
MERSIN ÜNİVERSİTESİ
MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ   
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ    
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ
OKAN ÜNİVERSİTESİ
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ      
ORTA DOĞU TEKNIK ÜNİVERSİTESİ
OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
POLİS AKADEMISI
SABANCI ÜNİVERSİTESİ 
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ  
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
T.C. DOĞUS ÜNİVERSİTESİ
TC. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ      
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ