İçeriğe geç

İletişim

Polonya Kültürel, Sportif Konferans Vizesi

Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesi evrakları güncel durumlara göre değişiklik göstermektedir. UDK Dil Kursu temsilcilerimizle iletişim kurarak Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesi güncel evrak listesinin tarafınıza e-posta aracılığıyla gönderilmesini isteyiniz. Eksiksiz, doğru ve tam evraklarla vize başvurusu yapmak için UDK Dil Kursu temsilcilerimizi arayınız. UDK Dil Kursu temsilcileri Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesini kolay ve hızlı almanız için yardımcı olacaklardır.

Schengen vizesi, Polonya’da 6 ay içerisinde 90 gün kalma hakkı tanımaktadır. Schengen bölgesine dahil olan ülkeler; Avusturya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Finlandiya, Hollanda, İsveç, İsviçre, İspanya, İzlanda, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Letonya, Malta, Macaristan, Norveç, Portekiz, Polonya, Slovenya, Slovakya, Yunanistan.

Polonya vizesine şahsen başvuru yapma zorunluluğu yoktur. Polonya vizesi, Polonya Konsolosluğu’nun yetkilendirmiş olduğu vize merkezleri, seyahat acenteleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Polonya vizesine UDK Dil Kursu aracılığıyla başvuru yapmak için gerekli evrakları kurye, kargo ile size en yakın olan UDK Dil Kursu’ne gönderebilirsiniz.

Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesi için başvuru sahibinden başvuru sırasında parmak izi (VIS) alınmaktadır. 12 yaşını dolduran çocuklardan da parmak izi alınmaktadır. 18 yaşın altındaki reşit olmayan çocukların başvuru işlemlerini anne veya babası veya vasisi yapabilir.

Polonya vizesi almak için başvurunun planlanan seyahat tarihinden en az 15 gün öncesi gerekmektedir. Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesi için pasaport ve ilk sayfasının fotokopisi gereklidir. Pasaportun imzalı ve vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Vizenin basılabilmesi için ayrılmış en az 2 boş sayfanın olması gereklidir.

Polonya vize başvurusu için fotoğrafın 3,5 x 4,5 cm ölçülerinde, son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, keskinlik ayarının iyi yapılmış olması, başın en üst noktasından omuz üstüne kadar gözleri ve yüzü net göstermesi, yüzün fotoğrafın %70 – 80’nini kaplaması gerekir. Fotoğrafta başvuru sahibinin gözlüksüz olması, gözleri açık ve tam karşıya bakması, kaşların tamamen görünür olması, saçların yüzü kapatmaması, yüz ifadesinin doğal ve ağzın kapalı olması gerekir.

Polonya vize başvuru formu; tam ve eksiksiz olarak doldurulmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. Polonya seyahatinin tamanının kapsayan seyahat sağlık sigortası zorunludur. Tüm Schengen ülkelerinde geçerli € 30.000 teminatlı sağlık sigortası. Tek girişli vize başvurusu durumunda sigorta poliçesinin, vize geçerlilik süresinin ve planlanan kalış günlerinin tamamını kapsaması gerekir. Sayısız girişli vize başvurusu durumunda poliçenin ilk gidiş süresini kapsaması gerekir.

Polonya Kültürel, Sportif ve Konferans Vizesi Başvurusu

Polonya’da gerçekleşecek kültürel ve sportif aktiviteler ile konferans etkinliklerine katılım amacıyla seyahat edecek bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesi başvurusu yapmalıdır. Bu vize türü Schengen vizesine dahildir ve 6 aylık sürede en fazla 90 gün konaklamaya izin verir.

Başvuru sahipleri “Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesi nasıl alınır?” sorusunu sıklıkla yöneltmektedir. Bu vizeye başvurmak ve alabilmek için yerine getirilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bunların en önemlilerinden biri seyahat amacına, süresine ve mesleki/kişisel duruma göre hazırlanacak evraklardır. Hazırlanacak zorunlu evrakların tam, güncel ve doğru olması gerekmektedir.

Zorunlu evraklar arasında bulunan davetiye belgesi bu vize kategorisi için önemli olan belgelerdendir. Kültürel etkinlik ya da konferans katılımı amacıyla seyahat edilecekse etkinliği düzenleyen kuruluş tarafından gönderilecek davetiye ya da sözleşme imzalı ve kaşeli olmalıdır. Sportif etkinliğe katılımda ise spor kulübünün göndereceği davetiye, akreditasyon belgesi gibi evraklar sunulmalıdır.

Etkinliğe katılım sağlayacak olan başvuru sahibi kişi öğrenciyse okuduğu okuldan alınmış güncel ve orijinal öğrenci belgesini evraklar arasında sunmalıdır. Öğrenci reşit değilse yasal ebeveynlerinden noter tasdikli ve imzalı muvafakatname belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.

Kültürel, sportif ve konferans vizesi Polonya başvurularında daha önce parmak izi vermemiş ya da son 5 yıl içinde parmak izi kaydını yaptırmamış olan başvuru sahiplerinin bu bilgiyi vermesi zorunluluğu vardır. Yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu alarak gerçekleşen bu işlemde 12 yaşın altındaki çocukların şahsen merkezde bulunmalarına gerek yoktur. 18 yaş altındaki kişiler ise başvuru işlemlerini yasal ebeveynleri ya da vasilerinin katılımıyla yapmalıdır.

Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesi başvurusu için işlemlerin seyahate en fazla 3 ay, en az 15 gün kala başlatılması gerekir. Ancak vize sonuçlanma süresi 7-15 gün aralığında olabileceği için 15 günlük süre vize çıkışı açısından risk taşıyabilmektedir. Polonya Konsolosluğu vize kararlarında tek yetkilidir ve UDK Dil Kursu’nin karara etkisi bulunmamaktadır. Her türlü soru, görüş ve geri bildirimleriniz için UDK Dil Kursu Polonya vize uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Polonya Vizesi için Davetiye

Polonya vizesi için davetiye, bir yabancının Polonya’ya girişi, burada kalışı süresince yapacağı harcamaları karşılamak için gereken mali kaynağa sahip olduğunu belgelemek amacıyla yasaların öngördüğü imkanlardan ve haklardan biridir.

Davetiye; yabancıyı davet eden kişiye, yabancının Polonya’da konaklama, yeme ve içme, olası bir tedavi ve Polonya’dan uzaklaştırılması da dahil olmak üzere, ülkede kaldığı süre içerisinde tüm harcamalarını karşılama yükümlülüğü getiren bir belge özelliği taşımaktadır. Davetiye ile ilgili düzenlemeler Yabancılar Kanunu’nda yer almaktadır.

Davetiyeyi Düzenlenme Yetkisine Sahip Kişi ve Kurumlar

1. Polonya’da yaşayan Polonya vatandaşları, Avrupa Birliği’ne mensup diğer bir devletin vatandaşı, Avrupa Serbest Ticaret Birliği mensubu, Avrupa Ekonomik Alanı veya İsviçre Konfederasyonu anlaşmalarına taraf ülkelerin vatandaşı ya da onun Polonya’da ikamet eden ve oturum hakkı veya sürekli oturum hakkı bulunan aile üyesi.
2. Davetiye düzenlediği an itibariyle en az 5 sene süreyle aralıksız ve resmi olarak Polonya’da yaşayan veya daimi izni veya Avrupa Birliği sınırlarında geçerli uzun süreli yerleşik oturum izni bulunan yabancı vatandaş.
3. Polonya’da  yerleşik tüzel kişi veya tüzel kişilik haklarına sahip olmayan organizasyon birimi. 

Davetiyede Yer Alacak Bilgiler Şu Şekilde Olmalıdır:

  1. Davet eden kişinin adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, vatandaşlığı, ikamet adresi, telefon numarası, kimlik belgesinin türü, seri numarası, davet eden kişinin Polonya’da yerleşik tüzel kişi veya tüzel kişilik haklarına sahip olmayan organizasyon birimi olması halinde; firma veya unvan, organizasyon birimine ait vergi numarası, merkezin adresi ve telefon numarası.
  2. Davet edilen yabancının adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, cinsiyeti, vatandaşlığı, ikamet adresi, seyahat belgesinin seri numarası ve davet eden kişi ile akrabalık derecesi.
  3. Davet eden kişinin masrafları karşılayacağına dair taahhüdü.
  4. Davet edilen yabancının Polonya’da konaklayacağı yerin adresi.
  5. Davet eden kişinin yabancıyı davet ettiği süre.
  6. Yabancı kişinin Polonya’da davet edilme amacı.
  7. Davetiyeyi, Davetiye Kayıt Defteri’ne kayıt eden kurumun adı.
  8. Davetiye’nin Davetiye Kayıt Defteri’ne kayıt tarihi ve numarası.
  9. Davetiyenin geçerlilik süresi.
  10. Davet edenin yabancı kişiye kendi evinde kalacak bir yer temin edip etmeyeceğine istinaden bilgi.

Reşit Olmayanlar 

Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesi başvurusu için reşit olmayan kişinin (18 yaşına kadar) tek başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi halinde diğer ebeveyn veya vasiden muvafakatname istenmektedir. Muvafakatin alınamaması durumunda, neden alınamadığını açıklayan yazı (ebeveynin yalnız yaşadığına dair yazı veya diğer belgeler), reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerden veya vasiden yurt dışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat beyan edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli veya vasi imzalar. 

Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait (seyahat belgesi) pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır. Bununla birlikte ebeveyn ya da vasinin Schengen ya da ulusal vizeye sahip olması durumunda bu sayfaların da fotokopisi eklenmelidir.

Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile beraber ebeveynin mali kaynaklara sahip olduğunu teyit eder bir belge ibraz etmeleri gerekir:
1.Polonya’ya gidiş ve burada planlanan kalış amacını kanıtlayan belgeler.
2.Kalış için gereken finansal kaynaklara sahip olunduğunu kanıtlayan bilgiler.

Biyometrik (VIS) Parmak İzi Uygulaması

Vizeye İlişkin Topluluk Yasası’nı oluşturan Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi’nin 13 Temmuz 2009 tarihi uyarınca, ilk vize başvurusu sırasında kişiye ait aşağıdaki biyometrik parmak izi bilgileri alınmaktadır. Taranmış ya da o an çekilmiş fotoğraf, on parmak izinin dijital olarak alınması anlamına gelmektedir.

Polonya Kültürel, Sportif ve Konferans Vizesi için Gerekli Evraklar

Polonya kültürel, sportif ve konferans vizesi için gerekli evraklar aşağıda sunulmuştur. Vize başvuru sahibinin evrakları eksiksiz ve tam olarak hazırlaması gereklidir. Vize başvurularında evrakların doğru ve tam olarak hazırlanmaması vizenin sonucunu olumsuz olarak etkilemektedir. UDK Dil Kursu temsilcilerimiz evraklarınızın hazırlanma aşamasından sonuna kadar destek olmaktadırlar.

  1. Vize Başvuru Formu. Dikkatlice doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış vize başvuru formu.
  2. Pasaport. Seyahat sonrası en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaport ve kişisel bilgilerin ve eğer varsa önceden alınan Schengen vizelerinin fotokopisi.
  3. Fotoğraf. 2 adet 35×45 mm ebatlarında güncel arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf.
  4. Kimlik Fotokopisi. Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi.
  5. Seyahat Sağlık Sigortası. Tüm seyahat süresince, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan 30000 € tutarında Schengen bölgesi için geçerli seyahat sigortası.
  6. Otel Rezervasyonu. Seyahat sürelerinde düzenlenmiş otel rezervasyonları veya seyahat planını gösteren belgeler.
  7. Uçak bileti. Seyahat sürelerinde düzenlenmiş gidiş – dönüş uçak biletleri rezervasyonu
  8. Davetiye;

Kültürel etkinlik veya konferans için; etkinliği düzenleyen kurum/kuruluş tarafından gönderilmiş davetiye veya imzalanan sözleşme ve kurum/kuruluş veya derneğin faaliyette olduğunu gösterir imzalı kaşeli belge.
Spor etkinliği için; spor kulübü tarafından gönderilen davetiye veya akreditasyon belgesi, kulüp ya da federasyondan alınmış sporcu lisansı.
Başvuran kişi öğrenci ise; okuldan alınmış güncel ve orijinal öğrenci belgesi,

  1. Muvafakatname. Reşit olmayanlar için ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi 
  2. Finansal durumu gösteren belgeler;

Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; şirketinin antetli kağıdına yazılmış imzalı, kaşeli izin onayı. Şirketin ticaret odası kaydı ve sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası, barkodlu SGK hizmet dökümü, SGK İşe Giriş Bildirgesi, barkodlu SGK hizmet dökümü.
Başvuran kişi çalışan ise; son 3 ayın maaş bordroları, bankadan kaşeli ve imzalı son 3 aya ait şahıs hesabı dökümü veya dökümleri veya banka hesap cüzdanının orijinali.
Başvuru sahibi öğrenci ise; ve kendi banka hesabı yoksa, aileden biri ya da başka biri sponsor oluyor ise; o kişiden alınan noter onaylı taahhütname ve o kişinin seyahat masraflarını karşılamaya yetecek bakiyeli, güncel banka hesabı.
Başvuru sahibi emekli ise; emeklilik belgesi (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

UDK Dil Kursu ile Polonya Kültürel-Sportif-Konferans Vizesi

Polonya’da bir etkinliğe katılmak üzere seyahat gerçekleştirmeyi düşünüyor ancak karmaşık olabilen vize işlemleri için kendiniz uğraşmak istemiyorsanız UDK Dil Kursu ile Polonya kültürel-sportif-konferans vizesi alabilirsiniz.

Bu vize kategorisine UDK Dil Kursu ile başvuru yapmaya karar verdiğinizde yapacağınız işlemler sırasıyla aşağıdaki şekilde olmaktadır.

UDK Dil Kursu Polonya vize uzmanımızı arayarak seyahat amacınıza, sürenize ve mesleki durumunuza uygun vize kategorisine karar verir ve netleştirirsiniz. Sonrasında ilgili vize türüne uygun evrak listesi tarafınıza e-posta ve sms olarak iletilir.

Listeyi aldıktan sonra zorunlu evrak listesindeki tüm evrakları eksiksiz ve doğru şekilde hazırlamanız; ardından dosya haline getirmeniz gerekmektedir. Evraklardaki bilgilerin güncel ve birbiriyle tutarlı olması da çok önemlidir. Dosya haline getirdiğiniz evrakları UDK Dil Kursu’ne şahsen ya da kargo yoluyla ileterek bu aşamayı tamamlamanız gerekir. Kargo ile gönderim yapacaksanız kargo takip numaranızı not etmenizi rica ederiz.

UDK Dil Kursu Polonya vize bölümümüze ulaşan evrak dosyanız uzmanlarımız tarafından incelenerek size bilgisi verilmektedir. Evraklarınızda eksiklik ya da hata olması durumunda da yine bilgisi verilir. Evraklarda hiçbir sorun yoksa uzmanımız yetkili vize başvuru merkezinden vize randevunuzu almak üzere onayınızı talep eder.

Vize randevunuzun gün ve saatinde şahsen başvuru merkezinde bulunarak parmak izi bilginizi vermeniz gerekmektedir. Schengen yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu bu uygulama son 5 yıl içerisinde parmak izini beyan etmemiş başvuru sahipleri için geçerlidir. Bu işlem esnasında UDK Dil Kursu’nden bir yetkilimiz sizlere eşlik etmektedir.

Parmak izi işleminin ardından vizenin sonuçlanması beklenir. Kültürel, sportif ve konferans vizesi Polonya için sonuçlanma süresi yaklaşık 7-15 iş günüdür. Bu nedenle özel durumlardan kaynaklanabilecek gecikmelerin göz önünde bulundurulması ve başvuruların seyahate en az 1 ay kala yapılması çok önemlidir. UDK Dil Kursu ile Polonya kültürel-sportif-konferans vizesi sonuçlandığında pasaportunuzu ofislerimizden teslim alabilir ya da kargo ile tarafınıza gönderimini talep edebilirsiniz.

Polonya Kültürel-Sportif-Konferans Vizesi Çıkış Süresi

Polonya vizesinin değerlendirilme süresi, vize kararı başvuru tarihinden ortalama olarak 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak Polonya Konsolosluğu’nun resmi tatilleri ve yoğun olduğu günler bu süreye dahil değildir. Vize başvurusu, seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılmalıdır. Seyahatin başlangıç tarihine 3 aydan uzun bir süre var ise başvuru yapılamaz. Polonya vizesine sahip olmak, Polonya Cumhuriyeti sınırlarına girişi garanti etmemektedir. Giriş izni her durumda Sınır Güvenliği’ne bağlıdır.

Polonya Kültürel-Sportif-Konferans Vizesi Ücreti

Polonya vize ücreti başvuru yapılan vize türüne istinaden değişiklik göstermektedir. Polonya vize ücreti vize başvurunun değerlendirilmeye alınabilmesi için istenmektedir. Herhangi bir nedenden dolayı ret alan vizelerin ücreti iade edilmemektedir. Polonya vize başvuru işlemlerinde doğru ve eksiksiz evraklar başvuru yapmak önem arz etmektedir. UDK Dil Kursu temsilcilerimiz vize başvurunuzun başından sonuna kadar doğru evraklarla başvuru yapmanız için yardımcı olmaktadırlar. Güncel Polonya vize ücretlerini öğrenmek için UDK Dil Kursu temsilcilerimizi arayabilirsiniz.

Polonya Kültürel-Sportif-Konferans Vizesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüm Schengen vize türlerinde olduğu gibi Polonya kültürel-sportif-konferans vizesinde dikkat edilmesi gerekenler de bulunmaktadır. Polonya vize başvurularının bu önemli hususlara dikkat edilerek yapılması, vize reddi alma gibi durumların önüne geçilmesine yardımcı olacaktır.

Kültürel-sportif-konferans vizesi Polonya, C tipi vize de denilen kısa süreli bir vize türüdür. 10 yıldan eski olmayan, en az 2 boş sayfalı, yırtığı ve eksiği bulunmayan bordo pasaporta sahip Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmayacak seyahatlerinde bu vizeye başvurmalıdır.

Kültürel-sportif-konferans vizesi Polonya için hazırlanacak zorunlu evraklar arasında bulunan davet mektubu en az diğer belgeler kadar önemlidir. Davetiye, Polonya’da katılım sağlanacak etkinliği düzenleyen firma ya da kuruluş tarafından, kurumun antetli kağıdına yazılmış ve imzalanmış olarak gönderilmelidir.

Seyahat amacına, süresine, sosyal/mesleki duruma uygun vize türüne başvuru yapılmalı ve evraklar da buna göre hazırlanmalıdır. Güncel olmayan ve birbiriyle tutarsız evraklarla yapılan başvuruların konsolosluk tarafından reddedilme riski bulunmaktadır. Bununla birlikte evrakların eksiksiz ve doğru olması vizenin alınmasını garanti etmemektedir.

Schengen kurallarına göre başvuru sahiplerinin parmak izi işlemi yaptırması zorunludur. Bu işlem için yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu alınmakta ve bizzat randevuda bulunarak biyometrik veri kaydı yaptırılmaktadır. 12 yaşından küçük başvuru sahiplerinin randevuda şahsen bulunması gerekmez. UDK Dil Kursu’nden bir danışmanımız başvuru sahiplerine bu işlem süresince eşlik etmektedir.

Kültürel-sportif-konferans vizesi Polonya başvurularının sonuçlanma süresi 7-15 iş günü olmakla birlikte, bu süre konsolosluğun ek evrak/mülakat talepleri, resmi tatil, yoğunluk gibi durumlarda gecikebilmektedir. Bu nedenle, gecikmeler de göz önünde bulundurularak başvuruların seyahatten en az 1 ay önce yapılması önerilmektedir.

Polonya kültürel-sportif-konferans vizesinde dikkat edilmesi gerekenler arasında; vize kararlarının yalnızca konsolosluklara ait olması da yer almaktadır. UDK Dil Kursu baştan sona tüm vize işlemlerinizde sadece aracı bir danışman firmadır ve konsolosluğun vize kararlarında söz sahibi değildir. Polonya vizesi hakkında detaylı bilgi almak ya da vize başvurusu yapmak isteyen herkes UDK Dil Kursu ile iletişime geçebilmektedir.