Hollanda Aile Birleşimi
Hollanda Aile Birleşimi Sınavı (Uyum Sınavı)
Hollanda Hükümetinin 2006-2011 yıllarında uyguladığı ve Hollanda’da yaşayan biriyle evli (yada beraber yaşayan “samenwonen”) olup Hollanda’ya partnerinin yanına yerleşmek amacıyla alınması gereken Aile Birleşim Vizesi için zorunlu Hollanda Uyum Sınavı (MVV) 2011 yılında iptal edilmişti. Fakat 2011 yılından itibaren Hollanda’da aile birleşimi yapanların Hollanda’ya uyum sağlayamadığı ve Hollandaca dilini öğrenmediği gerekçesiyle 01.01.2021 tarihinden itibaren tekrar uyum sınavı zorunluluğu getirildiği ve pandemi sebebiyle 1 yıl ertelenerek 01.01.2022 tarihinde resmen yürürlüğe gireceği duyurulmuştu.
Aile Birleşim Şartları (2022)
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi için
- Hollanda’da yaşayan birisi ile ilişkinin olması,
- Hollanda’da yaşayan kişinin gelir durumu ve
- Başvuru yapan kişinin Flemenkçe dil bilgisi.
İlişki ve Gelir Durumu şartlarını tamamlayanlar Flemenkçe başlangıç seviyesinde dil bilgisine sahip olduğunu sertifikalandırmak zorundadır.
Sınavda 100 üzerinden 60 alanlara Flemenkçe A1 seviye sertifikası verilir.
Bu sertifikayla vize başvurusu yapılır.
- 2003 yılından itibaren, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geçici süreyle ikamet alma izinleri kaldırılmıştır.
- Hollanda vatandaşlığında bulunmayan eşlerin ikamet iznini almadan önce aile birleşimi için taleplerde bulunması gerekmektedir. 21 yaşını doldurmuş olan başvuru sahibinin adli sicil kayıtlarına bakılmaktadır.
- Diğer yandan Hollanda’da yaşamını sürdürmekte olan eşin veya partnerin çalışma durumları göz önünde bulundurulmaktadır. En az 1 yıl süreyle iş sözleşmesinin olması halinde olumlu kararlar verilebilmektedir.
- Resmi bir şekilde evli değilse dahi ilişkileri fotoğrafla ve çeşitli belgelerle ispat ettiği taktirde aile birleşimi başvuruları değerlendirilmektedir. Bireylerin ilişkileriyle ilgili bilgilerin net, doğru ve eksiksiz bir biçimde olması gereklidir.
Hollanda Aile Birleşimi Sınavı için gerekli evraklar
- Daha önceki vizelerde kullanılmamış son 3 aylık biyometrik fotoğraf
- Pasaport 10 yıldan eski olmamalı (6 ay daha geçerliliği olmalı)
- Pasaportta vizeler için en az 2 boş sayfanın olması
- Kimlik fotokopisi ve tam tekmil nüfus kayıt örneği
- Evlenme belgeleri
- Doğum belgeleri
- Daha önceki evliliklere dair boşanma belgeleri
- 18 yaşından küçük olanların sponsorluk ve muvafakatname belgeleri
- Seyahat sağlık sigortası ve vize ücretlerini ödediklerine dair dekontlar
- Hollanda’da yaşamını sürdürmekte olan aile bireyinin oturum ve pasaport gibi belgeleri ve
- Dil bildiğinizin ispatı şarttır.
Vize başvurunuz reddedildiği takdirde vize ücretlerinizin yenilenmesi gerekecektir. Bu yüzden ekstra masraf yapmamaya gayret etmelisiniz. Ekiplerimiz tüm aşamalarda karşılacabileceğiniz sorunları önceden kestireceği için kısa sürede size yardımcı olacaktır.
Vize başvurusunda bazı problemlerle karşılaşırsanız çözüm sağlayan profesyonel ekiplere ihtiyacınız olacaktır. Lütfen tüm aşamalarda yardım alabileceğiniz ekiplerimizle iletişime geçin.
Başvurularda doğru adımları atmak için ekiplerimiz size yardıma hazır. Tüm sorunlarınızın kısa sürede ortadan kaldırılacak olması sizleri memnun edecektir. Belgelerinizin eksik olmaması ve hatasız bir şekilde hazırlanmasıyla sonuçlarınız daha kısa sürede gelecektir.
Eksik/Yanlış belge vermeniz halinde konsolosluk ikna olmayacaktır. Belgelerinizde çelişkiler olursa veya bilgilerin net olmazsa sorun çıkabilir.