Almanya Aile Birleşimi Dil Sınavı
Almanya Aile Birleşimi İçin Gerekli Olan A1 Sertifikası
Değerli misafirlerimiz Almanya Aile Birleşimi Dil Sınavı sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfamızda Almanya ülkesine Aile Birleşimi için A1 Sertifikası belgesi nasıl ve nereden alınır sorularınızın cevabını bulabilmeniz mümkündür. Almanya aile birleşimi için yapacağınız başvurularda ibraz etmeniz gereken A1 sınavı sertifikası sizin temel düzeyde Almanca bildiğinizi göstermektedir.
A1 sertifikasına sahip olduğunuz takdirde günlük basit düzeydeki konuşmaları yavaş ve anlaşılır bir şekilde konuşulduğu zamanlarda anlayıp cevap verebilirsiniz. A1 sertifikasına sahip olacak düzeyde Almancanız var ise bu düzey bir işte çalışmalısınız; akıcı Almanca konuşulan yerler size fayda sağlamayacaktır.
A1 Sertifikasına Sahip Olmak
A1 sertifikasına sahip olabilmek için girdiğiniz sınav birkaç bölümden oluşan, kursa katılım sağladığınız takdirde sizi zorlamayacak basit bir sınavdır. Eğer Almanca bilginiz yok ve Almancayı yeni öğrenmeye başlıyorsanız kurslara katılım sağlamanızı tavsiye ederiz; aksi takdirde sınavdan başarı elde edebilmeniz oldukça düşük bir ihtimaldir.
A1 Sertifikası Sınavı Toplam Kaç Bölüm?
A1 sertifikası sınavı 4 bölümden oluşmaktadır. Bunlar okuma (lesen), yazma (schreiben), dinleme (hören), konuşma (sprechen) bölümleridir. A1 sertifikasına sahip olabilmek için belirtilen bu bölümlerden yeterli puanları alarak başarı elde etmeniz gerekmektedir.
Okuma (lesen) bölümünde sizden bir metin okumanız ve yöneltilen ilgili soruları cevaplamanız istenmektedir. Yazma (schreiben) bölümünde sizden verilen konuya uygun bir mektup, form veya dilekçe yazmanız istenmektedir.
A1 Sertifika Sınavı Sürecinde Prosedürler
Dinleme (hören) bölümünde size bir veya birden fazla diyalog dinletilip sizden ilgili soruları cevaplamanız istenmektedir. Konuşma (sprechen) bölümü birkaç aşamadan oluşmaktadır. Sizden kendinizi tanıtmanız, söylenilen kelimeleri kodlamanız ve resimler gösterilerek bunlarla ilgili diyalog kurmanız istenmektedir.
A1 sertifikası sınavlarında kurs yetkilileri tarafından değişiklik yapılabilmektedir. A1 sertifika sınavıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi Goethe Instıtut veya ÖSD’nin resmi web sayfalarından edinebilir, onlarla iletişime geçebilirsiniz.
A1 Sertifikası Nasıl Alınır?
Almanya aile birleşimi başvuruları için gereken A1 sınavı temel Almanca bilindiğine dair alınması gereken A1 sertifikasının verildiği A1 Almanca dil sınavıdır. Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak kişilerin alması gereken A1 sınavı sertifikası, Almanya Konsolosluğu’nun kabul ettiği belli kurumların sınavında başarı gösterildiği ve oradan alındığı takdirde Almanya aile birleşimi başvurularında geçerlidir. Bu kurumlar Goethe Institute ve ÖSD olmaktadır.
Almanya Konsolosluğu bu kurumlar dışında ibraz edilen sertifikaları kesinlikle kabul etmemektedir. Alacağınız sertifikanın orijinal hali başvuru sırasında ibraz edilmelidir. Eğer A1 sınavından 1 sene içinde bir başarı elde edemiyorsanız bu konuyla ilgili olarak UDK Dil Kursu’nin Almanya aile birleşimi konusunda uzman temsilcileriyle iletişime geçebilirsiniz.
Almanya Aile Birleşiminde B1 ve C1 Sertifikası Farkı Nedir?
Eğer 18 yaşından büyük çocuğunuzu Almanya’ya götürmek istiyorsanız Almanca dil seviyeleri doğrultusunda Almanya Konsolosluğu çocuğunuzdan B1 veya bazı durumlarda C1 dil sertifikası talep edebilir. B1 seviyesinde dil bilgisi, sizin Almanya’da karşılaşacağınız günlük sorunlarla başa çıkmanızı ve orada bulunan insanlarla diyalog kurmanızı sağlamanıza yardımcı olan bir dil seviyesidir. Bu seviyede alacağınız sertifika ile orada yaşamanız sizin açınızdan kolay bir hal alır.
B1 düzeyindeki Almanca dil sertifikasını Almanya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği kurumlar olan Goethe Institute ve ÖSD kurslarına katılarak, sınavlarda başarılı olmanız halinde elde edebilirsiniz. C1 seviyesinde dil sertifikasına sahip olmak günlük konuşmalardan çok daha ileri düzeyde Almanca anlama ve konuşma konusunda size olanak sağlar. Bu düzeyde Almanca dil bilgisine sahip olduğunuz takdirde orada bir çok avantajı da elde etmiş olursunuz;
- Günlük olarak yayınlanan gazetelerde yazan haber veya makaleleri ek bir yardım almadan anlayabilirsiniz,
- Radyo ve televizyonlarda akıcı Almanca ile yayınlanan bir çok yayını anlayabilirsiniz,
- İstediğiniz her türlü şeyi yazı yoluyla ifade edebilirsiniz,
- Almanya’da gerçekleştireceğiniz işlemlerde dilekçe yazabilir veya gerekli olan tüm evraklarınızı hazırlayabilirsiniz,
- Almanya’da eğitim görmek istiyorsanız veya bir işte çalışmak istiyorsanız da C1 seviyesinde dil bilgisine sahip olmak size kolaylık sağlayacaktır.
- C1 seviyesinde dil bilgisine sahip olmak için Almanya Konsolosluğunun yetkilendirdiği kurumlardan yardım alabilir, kurslarına katılarak sınavlarında başarılı olduktan sonra bu sertifikaya sahip olabilirsiniz.
Almanya Aile Birleşiminde Dil Yeterliliğinin Aranmadığı Durumlar
Almanya aile birleşiminde aşağıdaki durumlarda dil yeterliliği aranmamaktadır:
- Eğer Almanca dil bilgisine sahip olduğunuz yeteri kadar belirgin bir şekilde konsolosluk vize bölümü yetkilileri tarafından anlaşılıyorsa,
- Almanya’da yaşayan eşiniz AB Mavi Kart sahibi ise,
- Almanya aile birleşimi başvurusunda bulunan kişinin bedensel, zihinsel veya ruhsal hastalığı veya engeli var ise (bunlar güncel bir doktor raporu ile ispat edilerek ibraz edilmeli),
- Almanya’da yaşayan eşinizin istisna uygulanan bazı ülkelerden vatandaşlığı var ise,
- Almanya’da yaşayan müstakbel eşinizin ve aynı zamanda reşit olmayan Alman vatandaşı çocuğunuzun yanına gideceğiniz takdirde, Alman vatandaşı çocuğun yanına yerleşmek için geçerli kurallar uygulanmakta olup dil yeterliliği koşulu aranmamaktadır.
*Almanca dil yeterliliği belgesi ibrazına gerek yoktur.
Not: Bazı durumlarda Almanya Federal Cumhuriyeti sizden oraya gittikten sonra 1 yıl süreyle dil kursuna devam etmenizi talep edebilmektedir. Kurumların uyguladıkları kurs veya sınav tarihleri, kurs süreleri gibi bilgileri kurumların resmi web sayfalarından öğrenebilirsiniz.
Almanya Aile Birleşimi Destek Hattı
İstanbul | 0 382 213 86 60 |
---|---|
Ankara | 0312 970 05 18 |
İzmir | 0232 970 05 18 |
Edirne | 0850 460 15 18 |